بهبود تدریجی دیابت

مقالات اکسیر شهرک غرب

بهبود تدریجی دیابت

بهبود تدریجی دیابت

دیابت؛ مرگ تدریجی یا بهبودی تدریجی؟ انتخاب با شماست.

برای انتخاب مفهوم درست برای دیابت اول باید بدانیم از نظر پزشکی دیابت چه نوع بیماری است بعد ببینیم ایا میشود که مفهوم آن را از مرگ تدریجی به بهبودی تدریجی تغییر دهیم.

دیابت درواقع نوعی بیماری است که در آن بدن فرد نبتلا قادر نیست قند خون را کنترل کند و به عبارت دیگر یا لوزالمعده (پانکراس) قادر به تولید انسولین نبوده و یا سلول‌های گیرنده‌ی انسولین در سلول‌های بدن قادر به جذب آن نیستند. باید بدانید که دیابت دو نوع است؛ نوع اول آن در کودکان و نوجوانان خود را نشان می‌دهد که به آن دیابت شیرین یا دیابت وابسته به انسولین نیز می‌گویند و افراد درگیر آن با تزریق انسولین قند خون خود را کنترل می‌کنند. و این نوع دیابت درواقع خواستگاه وراثتی و ژنتیکی دارد. نوع دوم این بیماری معمولا در افراد بالای 30-40 سال رخ می‌دهد و علاوه بر خواستگاه وراثتی، میتواند اکتسابی نیز باشد. هنگامی که دیابت در افراد خانواده مشاهده میشود امکان ابتلا به آن افزایش پیدا میکند (بر مبنای وراثتی و ژنتیکی بودن این بیماری) و البته افراد چاق یا الکی و افرادی که رژیم غذایی نامناسب دارند نیز ممکن است به دیابت مبتلا شوند (بر مبنای اکتسابی بودن آن).

ما میدانیم دیابت چه بیماری است اما چرا دیابت به مرگ تدریجی شناخته می‌شود؟ دلیل این نامگذاری این است که دیابت اگر درمان نشود که البته بهتر است گفته شود اگر کنترل نشود و قند خون افراد ثابت نبوده و همواره در حال کاهش و افزایش‌های کنترل نشده باشد با گذشت زمان به قلب، عروق خونی، چشم، کلیه و اعصاب آسیب می‌رساند؛ همچنین خطر ابتلا به بیماری‌ قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد، در این حالت با کاهش جریان خون و آسیب‌های عصبی در پا، احتمال زخم پای دیابتیف عفونت و نیاز احتمالی برای قطع اندام افزایش پیدا خواهد کرد.

دیابت بیماری خطرناکی است اما از کجا بدانیم که امکان دارد ما نیز درگیر آن شویم یانه؟ همانگونه که در معرفی اولیه گفته شد، دیابت نوع اول در سنین کودکی و نوجوانی خود را نشان می‌دهد پس والدینی که میدانند در خانواده ژن این بیماری وجود دارد باید از سنین کم مراقبت‌های لازمه را انجام دهند و کودک خود را مرتب نزد پزشکان در دامنه‌ی تخصص داخلی و غدد برده و شرایط کودک را بسنجند. اما درمورد دیابت نوع دوم باید بدانید که اکثر افرادی که دچار این بیماری شدند، ابتدا پیش دیابت داشتند. پیش دیابت درواقع شرایطی است که سطح قند خون فرد از حد معمول بالاتر است اما نه به اندازه‌ای که علائم دیابت را بتوان تشخیص داد و باید بدانید خود پیش دیابت نیز میتواند به سیستم گردش خون و قلب اسیب برساند. و چاقی خود بیماری خطرناکی است که یک راه مستقیم و بدون دردسر به سمت بیماری دیابت نوع دوم است و افرادی که درگیر این موضوع هستند باید خود را آماده کنند که در سنین میانسالی بیماری جدیدی به اسم دیابت نیز سراغ آنها خواهد آمد.

 

ایا میتوان از ابتلا به دیابت پیشگیری کرد؟

جواب این سوال بله است. انقدر که این بیماری خطرناک است و آینده‌ای سخت برای افراد در پیش رو دارد، پیشگیری از آن کاملا برعکس بوده و خیلی آسان است. برای پیشگیری از دیابت باید یک سری موارد را رعایت کنید؛

1_ اگر زمینه‌ی ژنتیکی این بیماری را دارید باید هر چندوقت یکبار (طبق دستور و خواسته پزشک مربوطه) آزمایش داده و از میزان قند خون خود آگاهی داشته باشید.

2_ داشتن یک رژیم غذایی درست و اصولی

3_ درمان چاقی (در صورت درگیری با بیماری چاقی)

4_ داشتن فعالیت روزانه

5_ عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی

6_ عدم اعتیاد

و...

 

آیا دیابت درمانی دارد؟

باید دانست برای دیابت نوع اول، درمانی دیگری جز تزریق انسولین وجود ندارد و فرد در کنار تزریق انسولین باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند تا دچار مشکل نشود اما فرد تا آخر عمر باید انسولین تزریق کند.  در مورد دیابت نوع دوم، درمان وجود دارد که شامل موارد زیر می‌باشد:

1_ داشتن رژیم غذایی با توجه به میزان پیشرفت بیماری و میزان قند خون

2_ داشتن فعالیت روزانه سبب حساسیت سلول‌ها نسبت به انسولین و کاهش قند خون و کنترل بهتر بیماری میشود.

3_ کاهش استرس؛ استرس برای بیماران دیابتی بسیار نگران کننده است و نه تنها فشار خون را افزایش میدهد، بلکه میتواند سطح گلوگز خون را نیز افزایش دهد که سبب حملات قلبی و مغزی میتواند شود.

4_ دارهای خوراکی؛ البته باید به این نکته توجه داشت که همه نیاز به دارو ندارند و اگر افراد سبک زندگی خود را تغییر دهند و به نکات گفته شده مخصوصا کاهش وزن و داشتن رژیم غذایی پایبند باشند نیازی به مصرف دارو نخواهند داشت زیرا بیماری را اینگونه به کنترل خود درآورده‌اند.

 

با توجه به توضیحات داده شده متوجه شدیم دیابت بیماری‌است که هیچ کس از آن در امان نخواهد بود به خصوص در این زمان که مصرف غذاهای اماده و فست فودها افزایش پیدا کرده و افراد تحرک کمتری نسبت به گذشته دارند. حال شما چه خانم هستید و چه آقا، چه متاهل و چه مجرد، چه جوان یا میانسال و دارای فرزند و یا بدون فرزند هستید باید نسبت به این بیماری آگاهی داشته باشید و راه‌های پیشگیری از آن را به درستی طی کنید. اولین مرحله از پیشگیری مراجعه به پزشک متخصص در زمینه‌ی داخلی و غدد و متابولیسم است تا بتوانند شما را به درستی راهنمایی کنند که وضعیت شما چگونه است. بعد از آن باید راه را بر مبنای صحبت‌های پزشک و راهنمایی ایشان بپیمایید که مطمئنا اصلاح سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی از اولین خواسته‌ی پزشک خواهد بود. برای داشتن رژیم غذایی درست و با توجه به وضعیتتان، باید به پزشکان و مشاوران تغذیه مراجعه کرده و با توجه به شرح حال خود و توصیه‌های پزشک برنامه غذایی شما طراحی و تدوین شود. اما سوالی که پیش می‌آید این است که

 

 

کدام پزشک؟ کدام مطب؟ و کدام مرکز بهتر است؟

پاسخ این سوال که به شدت مهم است را میتوان به آسانی پیدا کرد. شما باید به دنبال مرکزی باشید که پزشکان مجرب را در تخصص‌های داخلی، غدد و متابولیسم و تغذیه در اختیار داشته باشد و مرکزی باشد که تائیدیه‌های لازم را از وزارت بهداشت دریافت کرده باشد همانند مرکز اکسیر شهرک غرب.

مرکز اکسیر شهرک غرب، مرکزی جهت رسیدن افراد به سلامت جسمی است که جهت راحتی کار شما و حفظ آسایش شما، متخصصین مورد نیاز شما را از بهترین متخصصین حال حاضر کشور انتخاب کرده و دورهم جمع کرده است تا سلامت را در اختیار شما قرار دهد.

 انتخاب با شماست.‌

 



این پست از نظر شما چطوری بوده؟

روی ستاره ها برای امتیازدهی کلیک کنید

(میانگین امتیاز از رای)




ارسال یک نظر لغو بازخورد

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات شما (0)

021-88361343
09120438945
official_exir