چرا چاق می شویم؟

مقالات اکسیر شهرک غرب

چرا چاق می شویم؟

چرا چاق می شویم؟

چاقی یک بیماری خطرناک است که می‌تواند زمینه ساز مشکلات زیادی باشد. اما نکته حائز اهمیت این است که تقریبا بسیاری از افراد دلیل افزایش وزن و چاقی خود را نمی‌دانند و تصور می‌کنند که همه چیز را درست انجام داده و بدون هیچ دلیلی چاق می‌شوند.

دلایل زیادی برای افزایش وزن وجود دارد. اغلب اضافه وزن مشکل خانوادگی است. ممکن است در برخی شرایط مانند ناراحتی، استرس یا زمان تنهایی با خوردن خود را آرام کنید. بعضی اوقات کاهش متابولیسم بدن یعنی کاهش سوختن انرژی بدن، علت چاقی است. یکی دیگر از علت‌های چاقی تغییر سطح هورمون‌های بدن است.
انسان‌ها با هم متفاوتند. رژیم غذایی ثابتی برای کاهش وزن همه افراد وجود ندارد. در بعضی از افراد با رعایت رژیم غذایی خاص وزن‌شان کاهش می‌یابد ولی دوباره به رژیم غذایی قبلی برمی‌گردند و در نتیجه وزن این افراد در طی زمان کاهش و افزایش می‌یابد که این کاهش و افزایش متناوب وزن برای سلامتی مضر است. بعضی بیماری‌ها و مصرف برخی داروها نیز باعث افرایش وزن می‌شوند. به همین دلیل قبل از اقدام برای کاهش وزن باید از نظر ابتلا به برخی بیماری‌ها بررسی شوید.بهترین راه برای کاهش وزن، تغییر روش زندگی یعنی داشتن تغذیه سالم و ورزش منظم است.

چرا بدون دلیل چاق می‌شویم؟

اول از همه، باید عنوان کنیم که هیچ چاقی بدون علت نیست و اگر فکر می‌کنید دلیل چاقی شما یک مسئله ماورالطبیعه است سخت در اشتباه هستید. علت چاقی شما به سبک زندگی یا شرایط سلامتی شما گره می‌خورد در واقع شما تنها از دلیل افزایش وزن خود اطلاع ندارید. برخی افراد نیز تصور می‌کنند که خیلی کم و درست غذا می‌خورند و به دنبال دلیل افزایش وزن بدون زیاد غذا خوردن می‌گردند اما این کار نیز تنها پاک کردن صورت مسئله است و کمکی به شما نمی‌کند.

از جمله مهم ترین دلایل چاقی تغذیه نامناسب ، پر خوری و همچنین زندگی  بدون تحرک می باشد.کسانی که چاق هستند از لحاظ فیزیولوژیکی و روان شناختی متفاوت با یکدیگر می باشند افراد چاق حتی در یک خانواده شبیه به یکدیگر نیستند .از دیگردلایل چاقی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

میزان متابولیسم بدن

در واقع سوخت و ساز بدن در افرادی که چاق هستند کمتر از افراد لاغر می باشد می بینیم که برخی از افراد به مقدار کمی غذا می خورند و یا اینکه تحرک به اندازه کافی دارند ولی همچنان چاق باقی مانده اند و به سختی می توانند وزن خود را کم کنند. درسرعت متابولسیم این افراد اختلال به وجود می آید که این امر می تواند ناشی از اختلا لات غددی و هورمونی باشد. در کم کاری تیروئید فرد چاق تر می شود و پر کاری تیروئید باعث لاغری اشخاص می شود .به همین دلیل زمانی که شما به متخصص تغذیه و رژیم درمانی مراجعه می کنید در ابتدا آزمایش های لازم در این زمینه برای شما در نظر گرفته می شود و بعد از اینکه نتیجه آزمایش  مشخص می شود متخصص تغذیه برنامه غذایی مناسبی را برای شما ارائه می دهد و در صورت لزوم برای شما داروهایی در این رابطه تجویز می کند و یا  اینکه به متخصص مربوطه ارجاع داده می شود .همچنین در خانم ها ممکن است هورمون های زنانه در اضافه وزن تاثیر به سزایی بگذارند.خانم هایی که به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند به  انسولین مقاومت نشان می دهند و همین امر موجب چاقی آنها خواهد شد .

داشتن رژیم غذایی نامناسب

این افراد برنامه منظمی برای وعده های غذایی خود ندارند برای مثال یک وعده غذایی خود را حذف می کنند و در وعده دیگر پر خوری زیادی دارند.حذف وعده غذایی در تنظیم سوخت و ساز بدن تاثیر گذار خواهد بود، زمانی هم که فرد به مدت زیادی گرسنه می ماند به این دلیل که انرژی دریافتی را حفظ کند سوخت و ساز بدن  کم می شود  و بعد از خوردن یک وعده غذایی حجیم در معرض چاقی قرار می گیرند  .

نداشتن برنامه برای خواب (کم خوابی و یا پر خوابی )

با عجله غذا خوردن

نداشتن تحرک کافی

پر خوری های عصبی و هیجانی

دریافت زیاد کالری با خوراکی های بی ارزش به عنوان میان وعده

در نهایت هم می توان به مصرف برخی از داروها اشاره کرد که برای درمان دیگر بیماری ها استفاده می شود.

کلام آخر

عوامل زیادی می‌توانند در افزایش وزن ناخواسته نقش داشته باشند. خواب کم، کم تحرکی و خوردن بیش از حد غذاهای فرآوری شده یا شیرین، تنها برخی از عادت‌هایی‌اند که احتمال دارد خطر افزایش وزن شما را  بیشتر کنند. با این وجود،  بعد از شناسایی علت چاقی، چند تغییر ساده مانند احتیاط در خوردن، ورزش کردن و تمرکز روی غذاهای سالم می‌تواند به شما در رسیدن به تناسب اندام کمک کرده و وضعیت سلامت در شما را بهبود بخشد.



این پست از نظر شما چطوری بوده؟

روی ستاره ها برای امتیازدهی کلیک کنید

(میانگین امتیاز 4.0 از 1 رای)




ارسال یک نظر لغو بازخورد

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات شما (0)

021-88361343
09120438945
official_exir