بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟

مقالات اکسیر شهرک غرب

بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟

بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟

در این راهنمای جامع  از اکسیر شهرک غرب قصد داریم به سوال " بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟ " پاسخ دهیم. با ما تا انتهای این مقاله لطفا همراه باشید.
 

بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟

بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟

بیماری های شایع مقاربتی(STD) بابت اشاره به بیماری منتقل شده از شخصی به شخص دیگر از راه ارتباط جنسی مورد استفاده قرار می گیرد. برقرار کردن رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی حفاظت نشده با فرد مبتلا شده می تواند زمینه سازی مبتلا شدن فرد را فراهم کند.

بیماری های مقاربتی امکان دارد عفونت مقاربتی (STI) یا بیماری آمیزشی (VD) نیز خوانده شود. این به این معنی نیست که آمیزش جنسی تنها راه منتقل شدن بیماری های مقاربتی می باشد. با توجه به گونه بیماری های مقاربتی،عفونت ها می توانند از طریق استفاده اشتراکی از سوزن و شیردهی انتقال یابند.

در ادامه مقاله " بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟ " شما را انواع بیماری های جنسی و راه های درمان آشنا می کنیم.

انواع مختلف بیماری های جنسی

انواع مختلف بیماری های جنسی

عفونت های گوناگونی می شود از راه جنسی منتقل شوند.
 
شایع ترین بیماری های جنسی در زیر توضیح داده شده است:

کلامیدیا

باکتری های خاصی در ایجاد شدن کلامیدیا نقش دارند. بر اساس اعلام مرکزهای کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیماری کلامیدیا یکی از شایع ترین بیماری های جنسی یا مقاربتی می باشد. اکثر انسان های مبتلا به کلامیدیا علامت های قابل توجهی را دارا نمی باشند.
 
اگر این علائم بروز پیدا کردند، این افراد اکثرا شامل علائم زیر هستند:
 
* درد یا احساس ناراحتی در طول رابطه جنسی یا هنگام ادرار کردن
* ترشحات سبزر نگ یا زرد رنگ از آلت تناسلی مردانه یا واژن
* درد در ناحیه پایین شکم

کلامیدیا در صورت درمان نشدن می تواند علائم زیر را به دنبال داشته باشد:
 
* عفونت مجرای ادرار، پروستات یا بیضه
* بیماری التهابی لگن
* ناباروری

اگر کلامیدیا در یک خانم باردار مبتلا درمان شده نباشد می تواند موقع به دنیا آمدن کودک منتقل شود.کودک امکان دارد با رویت موارد زیر همراه باشد:
 
* پنومونیا
* عفونت های چشم
* کوری


HPV (پاپیلوما ویروس انسانی)

پاپیلوما ویروس انسانی یا HPV ویروسی می باشد که می تواند از راه تماس نزدیک پوست به پوست یا ارتباط جنسی از شخصی به شخص دیگر منتقل شود. سویه های گوناگونی از این ویروس وجود دارد. بعضی سویه های خطرناک تر موارد دیگر هستند. رایج ترین علائم HPV زگیل های تناسلی،دهان یا گلو است.

بعضی از سویه های HPV می توانند منجر به سرطان هایی مثل این موارد شوند:
 
* سرطان دهان
* سرطان دهانه‌ رحم
* سرطان واژن
* سرطان آلت تناسلی
* سرطان رکتوم


به‌طوری که اکثر موارد HPV منجر به سرطان نمی شوند، بعضی از سویه های این ویروس زیادتر از باقی گونه ها سبب سرطان می‌شوند. براساس اعلام موسسه ملی سرطان، بیشتر کیس های سرطان HPV در ایالات متحده برامده از HPV 16 و HPV 18 است. این دو گونه 70 درصد از کلیه موارد سرطان دهانه رحم را متشکل هستند.

سیفیلیس

یک عفونت باکتریایی دیگر،سیفیلیس است. این عفونت به‌ طور عمومی در مرحله اولیه خود ناشناخته است. نخستین علامتی که خود را نشان می دهد، زخم گرد و کوچکیست که به عنوان یک شانکر شناخته می شود. این بیماری می تواند در دستگاه تناسلی، مقعد یا دهان خود را نشان دهد و ضمن درد نداشتن، بسیار عفونی می باشد.

علامت های بعدی سیفیلیس می تواند شامل این موارد باشد:
 
* بثورات جلدی
* خستگی
* تب
* درد مفصل خا
* کم ‌شدن وزن
* ریزش مو


در صورت درمان نکردن، سیفیلیس مرحله آخری می تواند این موردهای زیر را به دنبال داشته باشد:
 
* از دست دادن بینایی
* از دست دادن شنوایی
* از دست دادن حافظه
* بیماری های روانی
* عفونت مغز یا نخاع
* بیناری قلبی

به طور خوشبختانه در حالت تشخیص زود موقع این بیماری، به آسانی با آنتی بیوتیک قابل درمان است. اما با این حال، عفونت سیفیلیس در نوزاد می تواند کشنده باشد. از همین رو غربالگری کلیه بانوان باردار از نظر سیفیلیس دارای اهمیت می باشد. سیفیلیس اولیه ای که  تشخیص داده شده است و درمان شود، با آسیب کمتری همراه دارد.

شما در حال مطالعه مقاله " بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟ " هستید.

ایدز

ایدز
ایدز یا HIV می تواند به سیستم ایمنی بدن آسیب بزند و خطر مبتلا شدن به بقیه ویروس ها یا باکتری ها و سرطان های خاص را افزایش دهد. این بیماری در حالت درمان نشدن می تواند HIV مرحله 3، معروف به ایدز را به دنبال داشته باشد. ولی با درمان هایی که در زمان حاضر موجود است، خیلی از افراد مبتلا به HIV هرگز به ایدز مبتلا نمی شوند. در مرحله های اولیه یا حاد، علامت های HIV می تواند به آسانی با علائم آنفولانزا اشتباه شود.
 
برای مثال،علائم نخستین می تواند شامل موارد زیر باشد:
 
* تب
* لرز
* تورم غده های لنفاوی
* گلو درد
* سردرد
* حالت تهوع

این علائم اولیه معمولا در زمان یک ماه خود را نشان داده است. بعد از آن زمان، فرد امکان دارد بدون داشتن علامت جدی یا پایدار تا سالیان طولانی ناقل HIV باشد.
 
علائم غیر اختصاصی دیگری مثل موارد زیر احتمال دارد در افراد دیگر بروز پیدا کند:
 
* خستگی مداوم
* تب
* مشکلات معده

در زمان حاضر درمانی برای HIV وجود ندارد، ولی گزینه های درمانی برای کنترل در دسترس است. درمان زود هنگام و موثر می تواند به افراد مبتلا به HIV کمک کرد تا برای مدت زمان طولانی مثل کسانی که به HIV مبتلا نیستند،زندگی کنند.

سوزاک

یکی دیگر از بیماری های جنسی باکتریایی سوزاک است.

تعداد زیادی از مبتلا شدگان به سوزاک علامتی ندارند.ولی در حالت وجود،این علامت ها ممکن است شامل این موارد باشد:
 
* ترشح سفید، زرد، سبز رنگ از آلت تناسلی مردانه یا واژن
* درد یا  احساس ناراحتی در هنگام ارتباط جنسی یا ادرار
* تکرر ادرار زیاد از حد معمول
* خارش دور دستگاه تناسلی
* گلو درد


در شکل عدم درمان، سوزاک ممکن است به موارد زیر منجر شود:
 
* عفونت مجرای ادراری،غده پروستات یا بیضه ها
* ناباروری


شانس انتقال سوزاک از مادر به نوزاد در زمان زایمان وجود دارد.وقوع این اتفاق می تواند با بروز پیدا کردن مشکلات جدی در مورد سلامتی کودک به همراه داشته باشد. به این دلیل می باشد که اکثر پزشکان زنان باردار را مورد تشویق قرار می دهد بابت بیماری های جنسی مورد بررسی و درمان قرار گیرند.سوزاک اصولا با آنتی بیوتیک درمان پذیر می باشد.

شپش تناسلی

شپش ها حشرات ریز و کوچکی هستند که می توانند روی موهای نواحی تناسلی ساکن بشوند. مانند شپش سر و بدن، این شپش ها از خون انسان نیز تغذیه می کنند.

رایج ترین علامت های ناشی از شپش های تناسلی موارد زیر را شامل می شود:
 
* خارش دور دستگاه تناسلی یا مقعد
* برآمدگی های کوچک صورتی یا قرمز در اطراف ناحیه دستگاه تناسلی یا مقعد
* کمبود انرژی
* تحریک پذیری

در حالت مبتلا شدن به شپش های پوستی می توانید از متد های موضعی بدون نسخه و موچین برای برداشتن آن ها استفاده کنید. تمیز کردن لباس، ملافه، حوله و خانه نیز مهم است.

تریکومونیازیس

تریکومونیازیس ناشی از یک ارگانیسم ریز تک سلولی می باشد که می تواند از راه تماس دستگاه تناسلی از شخصی به شخص دیگر منتقل شود. بر اساس اعلام CDC، كمتر از یك سوم از انسان های مبتلا به تریکومونیازیس با بروز پیدا کردن علائم همراه هستند.
 
این علائم اگر بروز پیدا کنند می توانند شامل موارد زیر باشند:
 
* خارج شدن ترشحات از واژن یا آلت تناسلی مردانه
* احساس سوزش یا خارش در اطراف واژن یا آلت تناسلی مردانه
* احساس درد یا ناراحتی در زمان ادرار یا رابطه جنسی
* تکرر ادرار

ترشحات مرتبط به تریکومونیازیس در زنان بویی ناخوشایند یا به اصطلاح «بوی ماهی» دارند.

تریکومونیازیس در صورت درمان نشدن امکان دارد موارد زیر را به دنبال داشته باشد:
 
* عفونت مجاری ادراری
* بیماری التهاب لگن
* ناباروری

تریکومونیازیس می تواند با آنتی بیوتیک قابل درمان است.


باقی بیماری های جنسی

بیماری های جنسی دیگری که شیوع کمتری نسبت به سایر بیماری ها دارند.
 
عبارتند از:
 
* شانکروئید
* لنفوگرانولوما ونروم
* گرانولوم مغبنی(اینگوینال)
* مولوسکوم کانتوژیوزوم ( زگیل آبکی)
* گال

بیماری های جنسی و بارداری

 
امکان منتقل شدن بیماری های جنسی یا مقاربتی از زنان باردار به نوزاد در هنگام بارداری یا زمان زایمان وجود دارد. بروز این بیماری ها در نوزادان می تواند عوارضی در پی داشته باشد. این عوارض در بعضی موارد می توانند زندگی را به خطر بیاندازند.
برای کمک کردن به پیشگیری از ابتلا نوزادان به این بیماری ها، متخصصان اکثرا زنان باردار را تشویق می کنند که آزمایش دهند و در حالت وجود بیماری های مقاربتی تحت درمان قرار گیرند. پزشک امکان دارد حتی با وجود نداشتن هیچ نوع علائمی، به انجام تست های مربوطه به بیماری های مقاربتی توصیه کند.

در صورت مثبت بودن تست یک یا چند بیماری مقاربتی در حین بارداری، پزشک احتمال دارد آنتی بیوتیک، داروهای ضد ویروسی یا باقی متد های درمانی را تجویز نماید. در بعضی موارد آنها امکان دارد برای کم شدن خطر منتقل شدن در زمان تولد،زایمان سزارین را پیشنهاد دهند. 

درمان پیشنهاد شده بابت بیماری های جنسی نسبت به گونه آن ها متفاوت است. اقدام کردن به درمان بیماری های مقاربتی در فرد و شریک جنسی او پیش از سرگیری مجدد فعالیت های جنسی دارای اهمیت است. در غیر این صورت می تواند یک عفونت را بین خود انتقال دهد.

نتیجه گیری

بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟ بطور خلاصه؛ بیماری های مقاربتی از راه ارتباط جنسی بین دو فرد منتقل می شود. این دسته از بیماری های مقاربتی از راه استفاده مشترک از سوزن و شیردهی انتقال یابند 

 امیدواریم در این مقاله از اکسیر شهرک غرب با عنوان  " بیماری های شایع مقاربتی (STD) کدامند؟ " اطلاعات جامعی را در اختیارتان قرار داده باشیم و درصورت داشتن هرگونه سوال با کارشناسان ما از طریق تماس تلفنی در ارتباط باشید تا آنها شما را در این خصوص راهنمایی نمایند.



این پست از نظر شما چطوری بوده؟

روی ستاره ها برای امتیازدهی کلیک کنید

(میانگین امتیاز از رای)




ارسال یک نظر لغو بازخورد

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات شما (0)

021-88361343
09120438945
exir_officiall