اچ پی وی و راه های انتقال آن

مقالات اکسیر شهرک غرب

اچ پی وی و راه های انتقال آن

اچ پی وی و راه های انتقال آن

در این مقاله از مطب اکسیر شهرک غرب قصد داریم به بررسی بیماری اچ پی وی و راه های انتقال آن بپردازیم.

ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی (HPV)­، یک نوع ویروس است که هنگام آمیزش جنسی منتقل می­‌شود. به همین دلیل اچ پی وی و راه های انتقال آن از طریق پوست می باشد. بیشتر از صد گونه از این ویروس در جهان وجود دارد. برخی از انواع این ویروس موجب بیماری زگیل تناسلی و برخی دیگر باعث بروز سرطان می‌­شوند. عمده افرادی که به این ویروس مبتلا هستند از آن خبر ندارند؛ زیرا انواعی از اچ پی وی علائم خاصی در بدن افراد آشکار نمی‌­کند.

این ویروس بارزترین عفونت آمیزشی در آمریکا شناخته شده است. انواع مختلفی از ویروس اچ پی وی وجود دارد که برخی از آن­ها می‌­توانند سبب بروز بیماری شوند. اچ پی وی و راه های انتقال آن از ارتباط جنسی واژینال، مقعدی و دهانی است. ویروس HPV همچنین می­‌تواند از طریق تماس طولانی مدت با پوست آلوده منتقل شود. افرادی که به ویروس اچ پی وی آلوده هستند و هیچگونه علامت آشکاری از آن ندارند، به راحتی می­‌توانند این ویروس را به دیگران انتقال دهند.

انسان می تواند بدون اینکه هیچ فعالیت جنسی داشته باشد به این ویروس مبتلا شود. وقتی به یک مدل از اچ پی وی آلوده شده باشید در بدن شما آنتی ‌بادی­ بر علیه ویروس توسط سیستم ایمنی ساخته می‌­شود. این اتفاق باعث می­‌شود که نسبت به آن نوع از ویروس ایمنی داشته باشید. البته در نظر داشته باشید این مسئله باعث مصونیت شما از آلودگی به سایر انواع اچ پی وی نمی‌­شود. همانطور که قبلا ذکر کردیم بیش از ۱۰۰ نوع مختلف از این ویروس وجود دارد.

دو نوع اصلی از ویروس اچ پی وی موسوم به کم­‌ خطر و پرخطر وجود دارد. مدل کم ‌خطر آن هیچ مشکل جدی برای سلامتی ایجاد نمی‌­کند. در برخی موارد ممکن است باعث ایجاد زگیل تناسلی شود. مدل پر خطر ویروس اچ پی وی در دراز مدت منجر به بیماری هایی مانند سرطان دهانه رحم و مقعد و گلو و آلت تناسلی شود.

توصیه می کنیم از صفحه راه های انتقال ویروس HPV دیدن کنید.

علائم اچ پی وی

چه علائمی باعث مشکوک شدن به اچ پی وی می شود؟ بعضی از افراد پس از آلوده شدن به پاپیلومای انسانی، علائم و نشانه هایی از آلوده شدن آشکار می­‌کنند. بارزترین نشانه آلوده شدن به اچ پی وی زگیل تناسلی است. برخی از علائم آلوده شدن به اچ پی وی شامل موارد زیر می باشد.

  • زائده­‌های گوشتی در ناحیه تناسلی
  • سوزش و خارش در مکان زائده‌ها
  • درد و خونریزی در مجاری ادراری
  • رطوبت و ترشح از زگیل­‌های ناحیه تناسلی

اچ پی وی و راه های انتقال آن

اچ پی وی و راه های انتقال آن

بیشتر انواع اچ پی وی بر ناحیه تناسلی، دهان و گلو اثر می‌­گذارد. افراد آلوده به این ویروس با انواع رابطه جنسی و از طریق تماس پوست به پوست می‌­توانند این ویروس را به دیگران منتقل نمایند. گاهی آشکار شدن علائم این عفونت ممکن است سال­‌ها پس از تماس با فرد آلوده رخ دهد. به همین دلیل تشخیص این مسئله که فرد برای اولین بار کی به ویروس اچ پی وی آلوده شده­ است، سخت است. بیش از ۱۰۰ نوع ویروس اچ پی وی انسانی وجود دارد.
روش انتقال اچ پی وی از طریق پوست است. این ویروس همچنین از راه غشاهای مرطوب بدن مانند واژن، مقعد، دهانه رحم و دهان به دیگران منتقل می‌­شود. عفونت با این ویروس، می‌­تواند خودبه­‌خود در بدن برطرف شود. اما آلوده شدن به انواع خاصی از اچ پی وی باعث تغییر در DNA و RNA سلول­‌ها شده و کارکرد آن­ها را تغییر می­‌دهد. این امر منجر به تکثیر بی­‌رویه سلول‌­ها و ایجاد سرطان می­‌شود. برخی از انواع سرطان‌های ایجاد شده با اچ پی وی شامل سرطان دهانه رحم، سرطان دهان و حنجره و سرطان مقعد است.

 

برخی از روش های انتقال اچ پی وی عبارت‌اند از:

  • رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی
  • لباس زیر آلوده
  • تیغ و لوازم اصلاح آلوده
  • لوازم آلوده اپیلاسیون و لیزر
  • انتقال از مادر آلوده به فرزند هنگام بارداری و زایمان
  • سالن­‌های زیبایی و استخرهای آلوده
  • بوسیدن و تماس طولانی مدت با پوست فرد آلوده

راه‌های پیشگیری از ابتلا به HPV

  • واکسیناسیون برای درمان hpv

واکسیناسیون برای درمان hpv

برخی  از افرادی که از نظر جنسی فعال هستند، در مقطعی از زندگی خود مبتلا به ویروس اچ پی وی می‌شوند بدون این که از وجود آن مطلع شوند. بخاطر همین ممکن است بدون این که متوجه شوند ویروس را به دیگران انتقال دهند. اکنون واکسن‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروسHPV وجود دارد که اگر در زمان مناسب تزریق شود، بهترین نتیجه را دارد. عمده انواع مختلف ویروس اچ پی وی ممکن است منجر به عفونت در گلو یا ناحیه تناسلی در زنان و مردان شود. در اکثر موارد عفونت ایجاد شده با ویروس اچ پی وی  خود به ‌خود از بین می‌رود. در مواردی این ویروس ممکن است باعث ایجاد زگیل تناسلی و برخی از سرطان‌ها شود.

 سازمان غذا و دارو دو واکسن را تایید کرده است که در برابر اشکال مضر ویروس HPV می‌تواند حفاظت ایجاد کند. این دو واکسن گارداسیل و سرواریکس نام دارند که از ابتلا به دو نوع از ویروس اچ پی وی که عامل حدودا ۷۰ درصد از سرطان‌های دهانه رحم هستند، ممانعت می‌کند. این دو نوع از ویروس همچنین باعث ایجاد بیشتر سرطان‌های واژن و فرج، مقعد و گلو می‌شوند. بنابراین این واکسن از ابتلا به این سرطان‌ها نیز پیشگیری می‌کند. واکسن گارداسیل از ابتلا به دو نوع از HPV که باعث ایجاد زگیل تناسلی می‌شود، جلوگیری می‌کند. واکسیناسیون علاوه بر این که از ابتلای شما به عفونت اچ پی وی و بیماری‌های ناشی از آن پیشگیری می‌کند، از انتشار ویروس و انتقال آن به دیگران نیز جلوگیری می‌کند.

شما در این خصوص می توانید برای درمان به مطب اکسیر شهرک مراجعه نمایید.

لطفا از پست فاصله ی دوزهای واکسن گارداسیل دیدن کنید.

  • کاندوم

بهره برداری از ابزار های حفاظتی مثل کاندوم به طور قطعی و ۱۰۰ درصد از ابتلا به اچ پی وی جلوگیری نمی‌کند. اما با این حال استفاده از کاندوم احتمال ابتلا به ویروس HPV را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

  • غربالگری

انجام غربالگری‌های ویروس اچ پی وی و همچنین آزمایشات موجود می‌تواند به شناسایی به موقع ویروس و درمان کمک کند. شناسایی به موقع موارد خطر و همچنین موجب تغییرات سلولی باعث پیشگیری از بروز سرطان می‌شود. انجام غربالگری از انتشار ویروس در بین افراد جلوگیری می‌کند

نتیجه گیری

ویروس پاپیلومای انسانی یا به اختصار ویروس اچ پی وی، معروفترین عفونت آمیزشی در جهان است. برخی از انواع ویروس اچ پی وی موجب ایجاد زگیل تناسلی و برخی از سرطان­‌ها می­‌شود. زگیل تناسلی شایع­‌ترین نشانه آلودگی به ویروس اچ پی وی است.

راه انتقال این ویروس از طریق رابطه جنسی و تماس مستقیم و طولانی مدت با پوست فرد آلوده است. برخی از دیگر روش­‌های انتقال اچ پی وی، تماس با وسایل اصلاح و اپیلاسیون، شنا در استخرهای آلوده و بوسیدن فرد آلوده است. اغلب افراد آلوده  علامتی ندارند. در این حالت نیز امکان انتقال ویروس اچ پی وی وجود دارد. برای کاهش خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن مفید می باشد.

اگر احتمال می دهید با توجه به علائمی که در این مقاله بیان شد، مبتلا به اچ پی وی هستید به مطب اکسیر شهرک غرب برای درمان و تشخیص مراجعه نمایید.



این پست از نظر شما چطوری بوده؟

روی ستاره ها برای امتیازدهی کلیک کنید

(میانگین امتیاز 5.0 از 1 رای)




ارسال یک نظر لغو بازخورد

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات شما (0)

021-88361343
09120438945
official_exir