آیا واکسن های موجود برای درمان ویروس اچ پی وی (HPV) موثرند؟

مقالات اکسیر شهرک غرب

آیا واکسن های موجود برای درمان ویروس اچ پی وی (HPV) موثرند؟

ویروس اچ پی وی (HPV: human papilloma virus) یا همان پاپیلومای انسانی شایع ترین ویروس دستگاه تناسلی است که از طریق تماس پوستی، ارتباط دهانی و رابطه جنسی انتقال پیدا می کند و وجود آن در بدن می تواند منجر به بیماری هایی همچون سرطان و زگیل های تناسلی شود.

در اغلب موارد هیچ علائمی در مبتلایان بروز پیدا نمی کند و فرد از وجود این بیماری در خود بی اطلاع خواهد بود. هنگام ابتلا به ویروس اچ پی وی، اگر سیستم ایمنی فرد بیمار سالم باشد این ویروس توسط سیستم ایمنی در بدن از بین خواهد رفت.

اما نکته قابل توجه آن است که در حال حاضر درمانی برای ابتلا به ویروس اچ پی وی وجود ندارد و تنها میتوان علائم این بیماری را کنترل کرد. در این مقاله از وبسایت اکسیر شهرک غرب به بررسی واکسن های موجود برای پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی و انواع آن می پردازیم و به این سوال پاسخ می دهیم که آیا واکسن های موجود برای درمان ویروس اچ پی وی موثرند؟ با ما همراه باشید.

 

واکسن های موجود برای درمان ویروس اچ پی وی

در حال حاضر هنوز واکسنی برای درمان قطعی اچ پی وی وجود ندارد و واکسن های موجود تنها برای پیشگیری از ابتلا به اچ پی وی و ضایعات ناشی از آن موثر واقع میشوند.

واکسن های موجود در پیشگیری از ابتلا به این ویروس و ابتلا به سرطان رحم بسیار موثر عمل می کنند و برای افراد مبتلا نیز مفید هستند.

عفونت ناشی از وجود این ویروس در بدن منجر به ایجاد برخی سرطان ها همچون سرطان دهانه رحم، سرطان مقعد، آلت تناسلی، حلق و دهان و نیز ولو شود. همچنین ضایعات زگیل تناسلی از عوارض ابتلا به این بیماری است. پزشک متخصص می تواند داروهای مختلفی را برای رفع علائم بیماری اچ پی وی تجویز کند.

واکسن های موجود برای پیشگیری از این عفونت شامل سه نوع واکسن است که بسته به هدف و تعداد ویروس اچ پی وی در هر یک از انها با هم متفاوت اند. در ادامه این مقاله در اکسیر شهرک غرب، انواع واکسن های موجود را بررسی میکنیم.

 

 

انواع واکسن ویروس اچ پی وی

در حال حاضر 2 نوع واکسن مهم برای پیشگیری از ابتلا به ویرویس اچ پی وی در بازار عرضه شده است. این واکسن ها عبارت اند از:

 

  • واکسن گارداسیل چهار ظرفیتی(Gardasil): این نوع واکسن چهار ظرفیتی قدرت پیشگیری از سویه های 6، 11، 16، 18 را دارد که تا حد بسیار زیادی از ابتلا به زگیل تناسلی و همچنین سرطان دهانه رحم در زنانی که پیش از تزریق این واکسن به ویروس اچ پی وی مبتلا نشده اند موثر واقع می شود.
  • گارداسیل 9: واکسن نه ظرفیتی گارداسیل نیز علیه سویه های 6،11،16،18،31،33،45،52 و 58 عمل میکند وسویه های مورد هدف گارداسیل چهار ظرفیتی را نیز در بر میگیرد. این نوع واکسن در پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

تمامی این واکسن ها مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار دارند اما از آنجایی که واکسن گراداسیل9 توان پیشگیری از تعداد بیشتری ویروس در بدن را دارد، تجویز آن رایج تر است.

 

راه های موثر در درمان ویروس اچ پی وی

همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، هنوز درمانی برای ویروس اچ پی وی یافت نشده و در اکثر موارد ابتلا به اچ پی وی، در طی مدت زمان 2 سال سیستم ایمنی با ویروس مقابله کرده و آن را از بین می‌­رود که اغلب این موارد در 6 ماه اول اتفاق می افتد. اما در انواع پرخطر ویروس اچ پی وی که درصد ابتلای به آنها بسیار کم است نسبت به عملکرد سیستم ایمنی مقاومت نشان داده و میتواند سبب بروز انواع سرطان های مرتبط با دهان، ناحیه تناسلی و مقعد شوند.ابتلا به این بیماری همچنین برخی عوارض دیگر همچون ضایعات زگیل تناسلی را به همراه دارد که  پزشک متخصص برای رفع علائم ناشی از عفونت اچ پی وی در بدن ممکن است راهکار های درمانی مختلفی را تجویز کند.

 از جمله این راه کارها برای رفع علائم ویروس اچ پی وی عبارتند از:  درمان لیزری، کرایو تراپی یا همان سرما درمانی، تزریق واکسن و تقویت سیستم ایمنی بدن

 با در نظر گرفتن و رعایت یکسری نکات در رابطه با بهداشت و سبک زندگی میتوان از خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی جلوگیری کرد. در ادامه در وب سایت اکسیر شهرک غرب به انواع راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ پی وی خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

 

راه های موثر در پیشگیری از ویروس اچ پی وی

احتمال ابتلا به ویروس اچ پی وی در افرادی که روابط جنسی متعدد دارند بیشتر است؛ از این رو توصیه میشود روابط جنسی خود را محدود کنید و از سلامت شریک جنسی خود اطمینان حاصل کنید. همچین برای اطمینان بیشتر حین برقراری رابطه جنسی ازکاندوم و محافظ دهانی استفاده کنید.

راهکار موثر بعدی، واکسینه شدن در برابر ویروس است که میتواند تا حد بسیار زیادی از ابتلا به آن پیشگیری کند.

یکی دیگر از راهکارهای موثر در پیشگیری از این ویروس، اجتناب از مصرف دخانیات و عدم مصرف طولانی مدت از قرص های ضدبارداری است.

از آنجا که سیستم ایمنی قوی سبب پیشگیری و حتی از بین بردن ویروس اچ پی وی در بدن میشود، لازم است که سبک زندگی سالمی را برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان انتخاب کنید.

زنان میتوانند با انجام تست های غربالگری میتوانند در پیشگیری و تشخیص زود هنگام ابتلای بدن به ویروس و یا تغییرات پیش ‎سرطانی به حفظ سلامت خود کمک کنند.

 

جمع بندی:

در این بلاگ از وبسایت اکسیر شهرک غرب به بررسی انواع واکسن های موجود برای ویروس اچ پی وی و همچنین مجموعه نکات و دستورالعمل های بهداشتی جهت پیشگیری از ابتلا به این ویروس پرداختیم. در مجموع اگر دغدغه‌ی عدم ابتلا به بیماری اچ پی وی را دارید توصیه میکنیم حتما با مشورت پزشک متخصص نسبت به واکسیناسیون خود و شریک جنسی‌تان اقدام کنید و سبک زندگی سالمی را برای خود و خانواده‌ انتخاب کنید.



این پست از نظر شما چطوری بوده؟

روی ستاره ها برای امتیازدهی کلیک کنید

(میانگین امتیاز از رای)




ارسال یک نظر لغو بازخورد

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرات شما (0)

021-88361343
09120438945
official_exir