نکاتی شگفت انگیز برای درمان سریع جوش صورت و آکنه
جوش صورت و آکنه
آکنه یکی از شایع ترین ضایعات پوستی می باشد که بیشتر در پوست افراد جوان و بخصوص در نواحی صورت. پشت و سینه به وجود می آید و در صورت عدم معالجه منجر به ایجاد جوشگاه در پوست می گردد. ترشح هورمون مردانه ( تستوسترون در زمان بلوغ در هر دو جنس باعث ازدیاد ترشحات غدد چربی شده و در نتیجه دهانه غدد چربی مسدود می شود و باعث ایجاد جوش های سرسفید (گومدون بسته) و یا جوش های سرسیاه (گومدون باز ) می گردد.
در برخی موارد با هجوم باکتریها به این غدد، گورگ و یا ضایعات بزرگتری به نام ندول و کیست ایجاد شده و با انتشار عفونت به لایه داخلی پوست، جوشگاه دائمی در پوست ایجاد می گردد. بنابراین هیچگاه نباید یک کورک را خودتان دستکاری کنید یا فشار دهید زیرا باعث انتشار عفونت می شود، رژیم غذایی هیچ اثر مهمی روی آکنه ندارد و رعایت دقیق ترین رژیم (مشاوره تغذیه و لاغری ) ، باعث پیشگیری با بهبود آکنه نمی شود. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد غذاهایی از قبیل شکلات. چیپس، سیب زمینی و سایر غذاهای چرب و لبنیات باعث ایجاد یا وخامت آکنه گردند. تنها غذاهایی که درماتولژیست ها در مبتلایان به آکنه توصیه به پرهیز آن می نمایند غذاهای حاوی مقادیر بالای ید مثل صدف ماهی است، زیرا میزان بالای ید ممکن است باعث اشتعال أكنهی موجود گردد. با تمام این تفاسیر اگر آکنه ی شما با خوردن غذای بخصوصی بدتر می شود، از خوردن آن بپرهیزید .( درمان جای جوش )
باید ها و نبایدها در مورد جوش صورت و آکنه
نشستن و تکیه دادن چانه به دست ممکن است منجر به تحریک مکانیکی پوست شده و آکنه را تشدید نماید که این نوع آکنه به نام آکنه ی مکانیکی نامیده می شود. تحریک مکانیکی ممکن است بر اثر لباس مثل هدبند، بالشتکهای فوتبال و سایر البسهی تنگ و ناصاف ایجاد گردد که این تحریک معمولا در شرايط گرم و مرطوسيه شديدتر است. فرآورده های آرایشی نیز ممکن است باعث ایجاد آکنه شوند که آکنه ناشی از آنها دو نوع است و یک نوع عبارت است از کومدون که معمولا ماهها پس از مصرف فرآورده ها ایجاد میشود و نوع دیگر ضایعات التهابی است که سریع تر و بین یک تا دو هفته پس از مصرف تولیدات آرایشی جدید ایجاد می گردند. در هر دو مورد قطع مصرف فرآورده و استفاده از فرآورده های فاقد اثر ايجاد کننده آکنه مفید است، تحریک و زخم پوست ناشی از آکنه ممکن است منجر به افزایش تولید رنگدانه شود که در افراد با پوست تیره و افرادی که جوشه ای صورت خود را دستکاری می کنند این مشکلات بیشتر است، این افزایش رنگدانه طی چند ماه به تدریج از بین می رود. این لکه ها را می توان با مواد آرایشی استتاری نیز محو نمود . ( راه های دائمی درمان جای جوش و آکنه )
درمان خانگی جوش های صورت و آکنه
با توجه به این که علت اصلی به وجود آمدن جوش های صورت و آکنه ترشح زیاد غدد چربی است اساس درمان ، تمیز نگه داشتن پوست است. جهت این کار لازم است صورت خود را روزانه دو مرتبه با یک صابون ملایم و طبی خوب شستشو داده و ماساژ دهید. ماساژ پوست هنگام شستشو باعث نفوذ صابون به منافذ پوستی و از بین بردن چربی انباشته شده در آنها میشود. ابتدا دستها را صابونی کرده و سپس صورت و گردن را در تمامی جهات با دستهای کف آلود ماساژ دهید و این عمل را تقریبا پنج دقیقه ادامه دهید تا جریان خون سطحی پوست افزایش یابد. در پایان با آب داغ صورت را بشوئید و بلافاصله آب خیلی سرد به صورت بپاشید، این کار باعث تحریک پوستی و بهبودی جریان خون پوست میگردد. راه دیگر برای کم کردن چربی پوست این است که مقدار مساوی از سرکه ی سیب و آب را مخلوط کرده و با این محلول صورت را ماساژ دهید و صبر کنید تا محلول به پوست اثر کند. ذکر این نکته ضروری است که شستشوی زیاده از حد حتی ممکن است آکنه را تشدید کند .
درمان جوش های سرسیاه (درمان کومدون های سرسیاه )
جوش های سرسیاه (درمان کومدونهای سرسیاه ) چربیهایی هستند که در منافذ پوست تجمع یافته و در اثر اکسیداسیون به رنگ سیاه در می آیند. تمیز کردن مرتب پوست مانع از ایجاد آنها می شود، برداشتن این توده های چربی و درآوردن آنها بهتر است توسط یک متخصص ( پاکسازی و جوانسازی پوست در اکسیر شهرک غرب ) انجام گیرد. فرآورده های بدون نسخه حاوی موادی از قبیل اسید سالیسیلیک اغلب برای از بین بردن این کومدونهای سرسیاه مفیدند، اما در مصرف آنها باید مراقب خشکی زیاد و تحریک پوست باشید .
اثر آنتی بیوتیک در درمان آکنه های التهابی
آنتی بیوتیک اغلب برای آکنه های التهابی تجویز می گردد که معمولا برای موارد خفیف، آنتی بیوتیک موضعی و برای موارد شدید، آنتی بیوتیک خوراکی بکار می رود. رایج ترین آنتی بیوتیک های خوراکی تتراسیکلین و اریترومایسین هستند. در صورت مصرف تتراسیکلین خوراکی باید مواظب باشید که در موقع مصرف، معده خالی باشد (یک تا یک و نیم ساعت قبل و یا حداقل دو ساعت بعد از غذا). غذاها بخصوص لبنیات با جذب دارو در دستگاه گوارش مقابله می کنند.