علت ریزش مو از خیال تا واقعیت !!!

علت ریزش مو از خیال تا واقعیت !!!

علت ریزش مو از خیال تا واقعیت !!!

ریزش موها ریزش طبیعی مو تا چه حدی است؟

 

ریزش مو به طور طبیعی در عرض یک روز می تواند بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو متغیر باشد هنگامی که ۲۵٪ از موهای شما یا بین ۲۲ ۰۰۰ تا ۲۷۵۰۰ تار مو از دست برود طاسی به وضوح دیده می شود
ریزش دائمی مو هنگامی رخ میدهد که فولیکولهای مو تخریب شده باشند. علل شایع آن عبارتند از :

  • عفونت های قارچی
  • باکتریایی با ویروسی
  • مواد شیمیایی
  • سوختگی ها
  • یخ زدگی ها
  • بیماری های پوست سر و برخی ضایعات ارثي


ریزش موقتی موها بدون آسیب دائمی به فولیکولهای مو رخ می دهد و علل شایع أن عبارتند از :

 فقر رژیم غذایی و کمبود هورمون ( مشاوره تغذیه و رژیم لاغری

داروها و مواد شیمیایی

جراحات مکانیکی 

اضطراب

ریزش مو

ریزش مو خانمها
رژیم غذایی و ریزش مو

 


رژیم غذایی و ریزش مو رابطه مستقیم با هم دارند ، رژیمی که شدید کمبود پروتئین داشته باشد در رشد مو اثر خواهد گذاشت زیرا مو اساسا از پروتئین تشکیل شده است. افراد در هر گروه سنی لازم است پروتئین مناسب مصرف کنند تا رشد معمولی مو حفظ شود. افراد گیاهخوار، آنها که مطلقا از رژیم بدون پروتئین استفاده می کنند و مبتلایان به بی اشتهایی عصبی که غذای کمتری میخورند به سوء تغذیه پروتئینی دچار می شوند. در  چنین مواردی مو باریک تر می گردد و سرانجام به مرحله ی استراحت کشیده می شود. ۲ تا ۳ ماه بعد ریزش شدید مو آغاز می گردد. ( مشاوره تغذیه و رژیم لاغری )  این مرحله با استفاده از مقدار مناسب غذای حاوی پروتئین قابل پیشگیری و برگشت است 
برخی رژیم های غذایی منجر به کم خونی فقر آهن می شود که می تواند باعث ریزش مو شود


سایر علل ریزش مو

 

معمولا بین ۶ هفته تا ۳ ماه پس از ابتلاء به هر نوع بیماری توام با تب بالا، ریزش زیاد مو هر کس را نگران خواهد کرد. این نوع ریزش مو معمولا گذرا بوده و در طول چند ماه رشد طبیعی آن از سر گرفته خواهد شد.
بدکاری غده تیروئید (پرکاری و یا کم کاری) ممکن است منجر به ریزش مو گردد که با درمان مناسب قابل برگشت است.
ریزش مو به علت کشیدگی و سفت بستن آن به هر نوع کشش طولانی و بافت سفت، باعث ریزش موقتی مو به نام آلوپسیای کششی می شود. ریزش مو ۳ تا ۶ ماه طول می کشد و بتدریج متوقف می شود و بعد به آرامی شروع به رشد مجدد می کند. اما اگر این قبیل مدل های مو سالهای زیادی ادامه یابند ممکن است منجر به ریزش مو گردند. این نوع ریزش مو اغلب در پیشانی و کناره های پوست سر و جایی که مو تحت بالاترین فشار است پیش می آید. ریزش مو فقط پس از استفادهی مکرر از مدلهای مذکور رخ می دهد و با انتخاب گاه به گاه این قبیل مدلها این عارضه پیش نمی آید.

ریزش مو آقایان
حاملگی و ریزش مو

 

این نوع ریزش مو ، معروف به آلوپسی بعد از زایمان عادی و گذرا است. وقتی زن حامله ( ماساژ بارداری و انواع ماساژ ) است ریزش موی أو زیادتر از معمول نیست اما پس از زایمان تعداد زیادی مو به صورت غیر عادی به مرحله استراحت از دوره رشد مو رسیده می ریزند. افزایش ریزش مو حدود ۳-۲ ماه پس از زایمان اتفاق می افتد و در این موقع است که خانمها متوجه می شوند موی فراوانی با برس و شانه بیرون می ریزد. افزایش ریزش مو حدود ۶-۱ ماه ادامه می یابد. سپس رشد طبیعی مو از سر گرفته می شود. این نوع ریزش مو ممکن است پس از سقط نیز دیده شود. البته نه همه ی مادران جدید دچار آلوپسی پس از زایمان می شوند و نه همه ی خانمها با هر بار حاملگی

ریزش مو بعد از حاملگی
قرص های ضد حاملگی و ریزش مو

 

تعداد واقعأ کمی از خانم ها موقع استفاده از قرصهای ضد حاملگی به ریزش موقتی مو دچار می شوند و اکثرا پس از قطع دارو ریزش مو رخ می دهد. این روش ممکن است حدود ۶ماه طول بکشد و سپس متوقف شود. ۶تا۱۲ ماه پس از آنکه ریزش مو قطع شد، موی سر مجددا شروع به رشد می کند.

تاثیر قرص های حاملگی بر ریزش مو
ریزش مو و طاسی ناحیه ای

 

آلوپسی آره آتا نوعی طاسی است که حدود ۱٪ مردم به آن مبتلا هستند. ( مزوتراپی موی سر ) معمولا به صورت یک یا دو لکه طاسی در سر و به اندازه سکه ای به قطر آتا 3cm یا بزرگتر دیده میشود. شروع آن ناگهانی است و ممکن است اندازه ی آن با ریزش موهای اطراف بزرگتر شود. در اکثر موارد فقط لکه های کمی ظاهر می شود و پس از چند هفته ریزش موها متوقف می شود. اما عارضه ممکن است پیشرفت نموده، لکه های بی مو با هم یکی شده و طاسی کامل ایجاد شود. علت آن را مکانیسم های آوایمیون می دانند. چون مو مجددأ خودبخود رشد میکند در موارد خفیف درمانی لازم ندارد. اما بهتر است در مورد معالجه با درماتولوژیسیت مشاوره شود.
درمان استفاده از کرم ها و تزریقات در مناطق بی مو است. پیوند مو مطلوب نیست زیرا تکه های پیوند شده نیز ممکن است دچار طاسی گردند. اغلب در أنواع محدود آلوپسی آره آتا قسمتهای بی مو با مدل دادن موی سر پوشیده می شوند.

ریزش مو ناحیه ایی
ریزش موی نوع زنانه

 

اکثر خانم ها وقتی سنشان بالا می رود موهای سرشان به طور پراکنده کم پشت میگردد. ( مزوتراپی موی سر )  این ریزش مو ممکن است مثل طاسی مردانه با عقب رفتگی خط مو همراه باشد. اما اکثرا کم پشتی پراکنده در تمام پوست سر دیده میشود. این ریزش مو ممکن است اولین بار پس از یائسگی ایجاد شود. خانم ها هرگز عملا طاس کامل نمی شوند. عملی ترین راه پوشاندن آلوپسی زنانه مدل دادن مناسب به مو است


ریزش موی نوع مردانه

 

طاسی نوع مردانه ( مزوتراپی موی سر )  بیش از ۹۰٪ ریزش موی دائمی مردها به حساب می آید. در ۴۰٪ مردهای بین سنین ۱۸ و ۳۹ سالگی و در ۹۴ مردان بالاتر از ۸۰ سال رخ می دهد. برای طاسی مرد سه فاکتور اساسی وجود دارد : وراثت. هورمون مردانه و سن.

وراثت و ریزش مو

 وراثت و ریزش مو

 

برای ابتلا به طاسی شما باید زمینه ارثی داشته باشید. ژنها از هر دو طرف یعنی پدر و مادر به ارث می رسند. مرد این صفت را بیشتر از طرف خانواده ی مادری به ارث می برد. وسعت طاسی و سن شروع آن، از خانواده ای به خانوادهی دیگر و در یک خانواده از عضوی به عضو دیگر متفاوت است. ب - هورمون مردانه (آندروژن)
برای ایجاد طاسی مردانه ضروری است. ( مزوتراپی موی سر )  خواجه ها هیچوقت طاس نمی شوند. مبتلایان به طاسی مردانه اختلال أندروژنی ندارند، به نظر می رسد که در این افراد با زمینه ارثی، فولیکول های موی سر به میزان هورمون مردانه تولید شده حساس تر باشند.
سنی که در آن طاسی مردانه شروع می شود در وسعت ناحیهی ریزش مو مؤثر است. مردی که ریزش موی او در اواخر سنین دبیرستانی و اوایل ۲۰ سالگی شروع می شود برای ایجاد طاسی گسترده مستعدتر از مردی است که از ۵۰ سالگی موهایش شروع به ریزش می کند. باید توجه داشت که فقر جریان خون در سر ایجاد طاسی نمی کند، لذا ماساژ پوست برای افزایش گردش خون سر بی فایده است، چربی زیاد مو یا شورهی شدید نقشی در طاسی مردانه بازی نمی کند. ( مزوتراپی موی سر ) دستکاری مفرط مو، شامپو زدن، رنگ کردن دائمی باعث خشک شدن و شکنندگی مو شده و آن را از ته و نزدیک پوست سر می شکند اما رشد بعدی مو را مختل نمیکند.


روش های درمان طاسی سر

درمان موضعی ریزش مو

 

هیچکدام از فرآورده هایی که در داروخانه ها عرضه می شوند بجز ماینوکسیدیل باعث پیشگیری یا درمان طاسی مردانه نمی شوند. برخی از این فرآورده ها به موها پوشش داده، آنها را پرپشت تر به نظر می آورند اما در رشد مو تأثیر نمی گذارند.

ماینوکسیدیل اساسأ به عنوان داروی ضدفشار خون خوراکی ایجاد شده بود. یکی از عوارض جانبی این دارو رشد زیاد مو در بدن می باشد و این امر منجر به استفاده از آن در طاسی مردانه شد.
با مصرف موضعی (به شکل لوسیون ماینوکسیدیل ۲٪ که در داروخانه های ایران موجود است)، عوارض جانبی ماینوکسیدیل بسیار جزئی است. زیرا غلظت دارو در مصرف موضعی پایین است و خیلی کم از راه پوست جذب میگردد. ماینوکسیدیل در طاسیهای مراحل اولیه در فرق سر مؤثرتر است. مرد جوانی که مدت زمان کوتاهی است موهایش ریخته و ناحیه طاس سر او خیلی کوچک است به درمان با ماینوکسیدیل بهتر جواب میدهد.
شروع درمان با ماینوکسیدیل را بهتر است زیر نظر پزشک متخصص پوست انجام داد. ( مزوتراپی موی سر )  مصرف موضعی ۲ بار در روز به فاصله ۱۲۸ به مدت حداقل ۲ ماه قبل از آنکه هر گونه رشد قابل توجه مو مشاهده شود لازم است. اگر درمان متوقف گردد ریزش مو مجددا شروع می شود. استفاده از لوسیون ماینوکسیدیل هنگام خواب مشکلی ایجاد نمی کند چون رنگ و بو ندارد و از خود اثری بر جای نمی گذارد. ماینوکسیدیل داروی شگفت آوری است که مسأله طاسی مردانه را به نوعی حل می کند.

ریزش مو وطاسی
پیوند مو

 

در این تکنیک تکه هایی مودار از پوست آن قسمت از سر مثل کناره ها و پشت سر که دچار طاسی نگردیده باشند را برداشته در مناطق طاس سر پیوند می زنند. پس از انجام عمل باید مواظب بود که پیوند با صدمات مکانیکی خراب نشود. پس از ۲ تا ۳ هفته موهای تازه پیوند شده می ریزند، زیرا صدمه جراحی باعث میشود که موها به طور زودرس وارد مرحله استراحت از دوره رشد شده و  بریزند. حدود ۲ تا ۳ ماه بعد موی جدیدی که دارای خصوصیات موی قسمت دهنده است شروع به رشد می کند. محل برداشت برش پس از ۲ هفته بهبود می یابد. معمولا چند جلسه پیوند ضروری است تا پوشش مناسب برای قسمت های طاس تأمین گردد. اگر شما می خواهید پیوند مو انجام دهید جراح درماتولوژیسیت خود را به دقت انتخاب کنید. پیوند مو مهارت و تجربه لازم دارد.

021-88361343
09120438945
exir_shahrak_gharb